Díszítsd üvegjeidet szövettel!

Írta: Fodor Betti, idő: 2015-03-02 15:43:32

 

 

 

 

 

Dekupázs technikával szinte bárhogyan lehet az üvegeket díszíteni. Lehet szalvétát ragasztani az üvegekre, de lehet vásznat is. 

Lépései:

1. Vegyél egy üveget ide kattintva!

2. Szerezzük be a szükséges kellékeket: dekupázs ragasztó, lakk, akrillfestékek, töredező festékek, ecsetek, szivacsok, szalvéták, olló és a díszíteni kívánt dolgok.

3. Tisztítsuk meg a használni kívánt üveget, és várjuk meg, míg teljesen megszárad. Alapozzuk le az üveget alapozó vagy akrillfestékkel.

4. Vágjuk ki a használni kívánt mintákat a szalvétából, vászonanyagból, majd a szalvétánál válasszuk le a legfelső (színes) réteget, a későbbiekben ugyanis már csak ezzel dolgozunk.

5. Ha az alapozó festék teljesen megszáradt, decoupage ragasztóval kenjük be a tárgynak azt a felületét, ahova a kivágott minta kerül. Ha nagyobb tárgyat kívánunk befedni, először csak egy részét kenjük be, nehogy munka közben megszáradjon. A feltett mintát nagyon óvatosan, középről a szélek felé szivacs segítségével nyomogassuk rá a felületre. Tartósabb az eredmény, ha a felragasztott mintát felülről is átkenjük a ragasztóval. Vászonnál gyűrhetjük is az anyagot annak megfelelően, ahogy a mintát szeretnénk.

6. Ha megszáradt a ragasztó, kenjük át lakkal az egész tárgyat, ami szebbé és tartósabbá teszi a munkánkat. Amennyiben textilre ragasztottunk szalvétát, mindenképpen felülről is ragasztózzunk, majd selyempapír között vasaljuk át – lakkozásra nincs szükség.

+1. A repesztéshez (töredezett hatás) válaszd ki az alapszínt, amit felviszel – ez látszódik majd a repedésekben. Majd vidd fel a repesztő festéket, és hagyd száradni. Minél tovább szárad, annál nagyobbak a repedések, de ha túl sokáig (pl. egy nap) vársz, már nem hat. Javasolt nagyjából egy órát várni. Majd vigyük fel a második színt.

 Bevezető kép Noraletta blogjáról van, köszönjük neki.



Megosztás: fb g+