Befőttes üvegek díszítése

Írta: Netteszt, idő: 2015-07-01 11:23:10

Készen vannak az első lekvárok és befőttek. A cseresznye, meggy, eper és a többi korai gyümölcs már üvegekben várja, hogy a polcra kerüljön. De el akarod rejteni a sublófban, speizban, raktárban az üvegeket, vagy inkább kiraknád a konyhapolcodra, mint díszeket? Segítünk a választásban pár remek és filléres ötlettel!

 

 

 

 

Az uveg.bolt.hu csapatának zöme gyakorlott háziasszony. Például Ibi is, aki az üzletben szolgálja ki mosolyogva a vevőket, ha már vásároltál nálunk, akkor vele biztosan találkoztál már. Mindannyiunk Ibije, nekünk Ibimamája felnevelt két gyereket, és bizton állíthatja, hogy a gyerekek inkább azt eszik meg, ami szépen van elkészítve, szépen van dekorálva. Örök igazság, hogy lehet az étel bár ínycsiklandóan finom, ha nem gusztusos, akkor nem fog elfogyni. Legkisebb uveg.bolt.hu-s csemeténk, Heni is inkább eszi meg a szép és gusztusos ételeket, mint a csúnyákat. Ez ilyen: a szem dönt...

De most segítünk neked egy kicsit, hogy kidekoráld a teli üvegeidet, hogy ne így nézzenek ki:

 

Persze, ha ez a megoldás is tetszik neked, akkor is érdemes tovább olvasnod, hátha kedvet kapsz a dekoráláshoz. Tényleg fillérekből lehet kihozni a szép dekorálásokat! ;)

1#

Kicsit szépvidéki stílusban, amolyan "vintage" stílusban is lehet dekorálni, más nem kell hozzá, mint háztartási papír és madzag. Háztartási papír 130-150 Forintból is megvan, a madzagért egy giga-hiper-szuper marketben még 100 Forintot sem kell kiadnod. És egy ív papírból legalább egy tucat üveg dekorálása kijön. A madzagból meg egy egész évadnyi befőttes üveget le lehet kötözni. A háztartási papírt helyettesítheted sütőpapírral is, de az annyira nem mutat jól, mint a kicsit barnás-drappos háztartási papír.

2#

Nem jön be a papíros megoldás? Esetleg pont elfogyott otthon? Régi konyharuhát is rakhatsz rá, vagy valami keményebb szövetet is felhasználhatsz, ami szép. Métertáruboltban 400-2500 Forint között mozognak az anyagáraknak a folyómétere, és egy folyóméterből másfél tucat üveget feldíszíthetsz, így ha kicsit akarsz csak a zsebedbe nyúlni, akkor gazdaságosan megéri.

 3#

Muffinpapírból is lehet gyönyörű sipkákat készíteni az üvegekre. A madzagot cserélhetjük akár selyemszalagra is. A lehetőségek száma végtelen! Persze csak a jóízlés határain belül.

 

4#

További megoldások, mint a csipkesapka, díszes matricák, címkézések hatalmas tárháza és még oly sok minden más is, már a profibbaknak ajánlható inkább.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor oszd meg, hogy más is láthassa! Köszönjük!



Megosztás: fb g+