Befőzési szezon naptár

Írta: Netteszt, idő: 2015-04-26 16:49:40

A lekvárfőzés időszaka hagyományosan a nyárhoz kötődik. Ilyenkor megjelennek szemünk előtt a hatalmas befőző üstök, a rengeteg, magozásra váró gyümölcs, előkerülnek a kamra mélyéről a féltve őrzött befőttes üvegek. Pedig minden gyümölcsnek megvan a maga ideje.

Tavasztól őszig aktuális téma a befőzés, tartósítás.

 

 

  

Mikor érik és melyik gyümölcs Magyarországon? Mikor a legjobb befőzni télre a napsütötte, friss és teljesen érett gyümölcsöket?

"A befőzés nem boszorkányság, vagy ráérős nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és hasznos konyhai elfoglaltság. Hiszen ma már a kamratöltögetés nem 20-30 kg-nyi gyümölccsel, zöldséggel való birkózást, hatalmas edények emelgetését jelenti, hanem kreatív alkotó munkát, amihez elég csupán 2-3 kg eltennivaló. A hangsúly a technikán, a különleges összetevőkön és az érdekes fűszerezésen, nem pedig a mennyiségen van. A könyv receptjei kisebb adagok befőzésére buzdítanak kezdő és haladó háziasszonyt, garantálva, hogy a siker nem marad el." - Eisenstock Ildikó, a Befőzés c. könyv szerzője.

A lenti táblázatokból kiderül, hogy melyik gyümölcsöt és zöldséget, mikorra kell várni, hogy megérjen, hogy aztán eltehessük őket télire.

Ne felejtsétek el, hogy befőttes üveget hozzá nálunk tudjátok a legjobb áron és minőségben beszerezni! Nagy tétel vásárlása esetén külön megjutalmazzuk vásárlóinkat különböző kedvezményekkel!
 

 



Megosztás: fb g+