A katona

Írta: Netteszt, idő: 2015-10-22 10:25:10

 

 

 

 

Pár éve történt, karácsony közelgett, amolyan ősz vége felé járt az idő. Még nem kezdődött el az igazi karácsonyi hajtás, de már érezni lehetett az üvegboltban az előszelét.

Egy viszonylag nyugodt délutánnak tűnt a forgalom, amikor belépett az ajtón egy vásárló. A férfi hatalmas volt. Kíváncsian, de tartózkodón nézegette a portékánkat. Elsétált a kristály poharaink előtt, akkor még foglalkoztunk poharakkal is. Megnézegette a Swarovskival díszített vázákat. Kezébe vette a bortartó üvegszetteket, szemügyre vette a különleges dombornyomott boroscimkéket.

Ahogy így bámészkodott a termékeink között, az eladónk nem bírta tovább nézni, és óvatosan megszólította, hogy esetleg, ha tud valamiben segíteni, akkor bátran szóljon neki. A férfi végig mérte eladónkat (egy harmincas mosolygós fiatal hölgyet), és morfondírozva mondta mély hangon, hogy tudna segíteni talán.

- Tudja én egy katona embernek keresek valami ajándékot. - Itt elhallgatott. Eladónk segített neki.

- Esetleg egy férfias kristály órának örülne? - Kérdezte mosolyogva az úrtól.

- Nem hiszem. Tudja, ő egy elég kemény, férfias, megtermett ember. Talán egy férfiasabb ajándéknak jobban örülne. Nincs valami ilyesmi fajta üvegük?

- Férfiasabb üvegeink ezek a díszborok. Egy magánember termeli hozzá a szőlőt és érleli belőle a bort, persze ellenőrzött, minőségi borokról van szó, és egy másik mesterember készíti el rá a fém címkéket. Sok vásárlónk szokta kifejezetten férfiaknak vinni, ajándékba.

- Nem tudom, hogy ez tetszene neki. Nem tudom, hogy iszik-e bort... Elvégre katona, fegyelmezett ember...

Eladónk kezdett kétségbe esni, hogy ennek az embernek nem tud a kedvében járni, és kezd kifogyni az ötletekből. Férfias ajándékot akar venni valaki egy üvegboltban? Méghozzá egy katonának? De nem adta fel!

- A vázákat és a poharakat gondolom nem ajánlhatom.

- Valóban, ezek sem elég férfiasak... - Ekkor megakadt a szeme azon, amire eladónk még gondolni sem mert! Levette a polcról, és csillogó szemmel kérdezte, hogy az mennyibe kerül? Mikor megtudta az árát, akkor rögtön le is tette a pultra, hogy rendben, elviszi, csomagolhatja! És nyúlt a pénztárcája után, hogy kifizesse. Mikor megkapta a visszajárót és a csomagocskát, mosolyogva hagyta el a boltunkat. Megtalálta az IGAZI AJÁNDÉKOT!

Az ajándék egy narancssárga kerámia macska volt!


 



Megosztás: fb g+