Hullámos üveg - kis története

Írta: Üvegbolt, idő: 2015-09-30 14:47:47

  

Régebben az üvegboltunk együtt volt a könyveléssel, mivel inkább csak webshopként voltunk jelen. Azóta a forgalmunk megnőtt, és a könyvelés elköltözött. De akkortájt még a falak mentén sorakozó polcokon még az üvegek mellett dossziék is helyet foglaltak. A könyvelés tárgyalásai egy légtérben zajlottak az üvegbolt eladásaival. Zsúfolt, de szép idők voltak.

 

 

Egyik nap érkezett a könyvelésre egy régi ügyfelünk. Mi éppen akkor pakoltuk ki az új üvegeinket a polcokra (és pakoltuk le a dossziékat, hogy helyet csináljunk az új szerzeményeknek). Az ügyfelünk, akivel régi barátságban voltunk már akkor is, gondolta segít a nehéz üvegdobozok cipelésében és kibontásában. Jó erőben lévő férfiként könnyen is ment neki a cipekedés. Ahogy viszont bontotta ki a dobozokat és kerültek elő belőlük a tárgyak, egyszer csak szinte elhomályosodott a szeme és megsimogatott egy hullámos üvegpalackot. Mi csak néztünk rá furcsán, hogy mi lelte őt, de ő csak megrántotta a vállát és válaszolt a fel nem tett kérdésünkre:


"Tudjátok, ezt a palackot én terveztem. Az én gyermekem."


Nem tudtuk, hogy erre mit feleljünk, mert annyira elcsodálkoztunk rajta. Ő folytatta, érezte, hogy a csend várakozással teli:
 

"Amikor megterveztem, akkor valami olyasmit szerettem volna, ami dekoratív és könnyen variálható egymással. Sikerült is! - hangjába nem rejtett büszkeséggel mondta. - Aztán megvették tőlem a jogot, hogy gyárthassák és Európába került. Évek óta nem láttam viszont. Úgy tudtam, hogy Olaszországban gyártják, és kevés cég van Magyarországon, aki behoz olasz termékeket, mert itthon csak a silány kínait veszik az emberek. Ezek szerint ti adtok a minőségre! Köszönöm nektek!"

Persze még beszélgettünk vele az üvegről és adni akartunk neki egy  szettet, de nem fogadta el. Amikor még később visszajött a havi könyvelési anyagával (csak pár hónapig volt együtt a könyvelés és az üvegbolt, mert utána a könyvelés elköltözött), akkor mindig megmosolyogta a hullámos üvegét.


A terméket azóta is folyamatosan utánrendeljük, mert nem tudunk belőle eleget venni, mindig többre van igény, holott most már kapható pár nagyobb bútorüzlet és multiüzlet dekorációs osztályán is, különböző színekben, méretben.


 

Ha szeretnéd megrendelni ezt az üveget, akkor azt ezen a linken keresztül megtudod tenni: Onda 200ml - Hullámos üvegpalack és Onda 100ml - Hullámos üvegpalack.

Ha tetszet a bejegyzés, akkor oszd meg ismerőseiddel is, és látogass el a facebook oldalunkra!



Megosztás: fb g+